МЕТА: Формування особистості висококваліфікованого фахівця з виробництва і переробки продукції тваринництва, набуття здобувачем фахової передвищої освіти компетентностей, які сприятимуть його соціальній мобільності та конкурентоспроможності на ринку праці; досягнення визначених результатів навчання, достатніх для успішного виконання типових спеціалізованих задач і професійних обов’язків у сфері виробництва і переробки продукції тваринництва, пов’язаних з виконанням виробничих завдань; забезпечення неперервності підвищення якості освітнього процесу з урахуванням інтересів стейкхолдерів, тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці. Підготовка здобувачів фахової передвищої освіти до подальшого навчання за обраною спеціальністю.
Освітньо-професійна програма
• Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
Галузь знань
• 20 Аграрні науки і продовольство
Спеціальність
• 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
Кваліфікація:
• Фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва
Форма навчання:
• денна, заочна
Термін навчання:
• 3 роки 10 місяців (на базі 9 кл.)
• 2 роки 10 місяців (на базі 11 кл.)
Забезпечення населення продуктами харчування – ключове завдання агропромислового комплексу України. Технолог з виробництва та переробки продукції тваринництва є сучасним спеціалістом в усіх процесах підготовки сировини для ринку якісних м’ясних і молочних продуктів.
Професія на усі часи! Уміння виробляти високоякісні й безпечні м’ясні та молочні продукти від сировини до готової продукції.
Кар’єрні можливості випускників
Ким можна працювати?
- технік-технолог з виробництва та переробки продукції тваринництва;
- технолог із контролю якості продукції;
- технолог з переробки продукції тваринництва
- технік з племінної справи
- фахівець з бджільництва
- технік-лаборант
- фахівець із звірівництва
Де можна працювати?
- на сучасних комплексах з вирощування сільськогосподарських тварин;
- на підприємствах з переробки м’яса сільськогосподарських тварин;
- на сучасних комплексах з отримання високоякісного молока сільськогосподарських тварин;
- на молокопереробних підприємствах з переробки молока ;
- у лабораторіях з визначення якості та безпечності сировини тваринного походження, м’ясних і молочних продуктів;
- у проєктних організаціях з проектування міні-комплексів та сучасних високопродуктивних підприємств з виробництва і переробки продукції тваринництва;
- у організації міні-підприємств з виробництва крафтової молочної та м’ясної продукції.
Практичні навички
- Використовувати технології кормовиробництва, утримання, годівлі, розведення і відтворення тварин і птиці у професійній діяльності.
- Використовувати основи анатомічної будови тіла і фізіології сільськогосподарських тварин і птиці у технологічних процесах виробництва і переробки продукції тваринництва.
- Застосовувати основи систем обліку, планування і контролю затрат виробництва продукції тваринництва та визначати її економічну ефективність.
- Забезпечувати дотримання норм охорони праці, виробничої санітарії та біобезпеки, що поширюються на професійну діяльність.
- Проводити планування і організацію робіт у виробничому підрозділі з дотриманням трудової та технологічної дисципліни.
- Забезпечувати реалізацію заходів щодо захисту здоров’я сільськогосподарських тварин.
- Здійснювати контроль якості сировини та продукції тваринництва.
- Організовувати окремі технологічні процеси виготовлення продукції тваринництва з дотриманням вимог виробничої санітарії.
- Використовувати у професійній діяльності нормативно-правові документи з технології виробництва і переробки продукції тваринництва.
- Використовувати обладнання, засоби автоматизації та механізації під час виробництва і переробки продукції тваринництва.
- Забезпечувати вимоги до режимів і термінів зберігання, умов транспортування, підготовки до реалізації сировини і готової продукції тваринництва.
Перелік освітніх компонент
- Анатомія і фізіологія с/г тварин
- Розведення, селекція і генетика с/г тварин
- Інформаційні технології у професійній діяльності
- Годівля тварин та технологія кормів
- Технологічне обладнання цехів по переробці продукції тваринництва
- Утримання і гігієна с/г тварин
- Біотехнологія відтворення тварин з основами акушерства
- Технологія виробництва молока і яловичини
- Технологія виробництва продукції свинарства
- Технологія виробництва продукції птахівництва
- Технологія виробництва продукції вівчарства і козівництва
- Якість і безпека продукції тваринництва
- Економіка виробництва і переробки продукції тваринництва
- Організація виробничої і бізнесової діяльності в тваринництві
- Технологія переробки продукції тваринництва