ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА
Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
ГАЛУЗЬ ЗНАНЬ
H Сільське, лісове, рибне господарство та ветеринарна
медицина
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ
H2 Тваринництво
КВАЛІФІКАЦІЯ
фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва
ФОРМА НАВЧАННЯ
денна, заочна
ТЕРМІН НАВЧАННЯ
3 роки 10 місяців (на базі 9 кл.)
2 роки 10 місяців (на базі 11 кл.)

ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА
Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
ГАЛУЗЬ ЗНАНЬ
H Сільське, лісове, рибне господарство та ветеринарна
медицина
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ
H2 Тваринництво
КВАЛІФІКАЦІЯ
фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва
ФОРМА НАВЧАННЯ
денна, заочна
ТЕРМІН НАВЧАННЯ
3 роки 10 місяців (на базі 9 кл.)
2 роки 10 місяців (на базі 11 кл.)
МЕТА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ: Формування особистості висококваліфікованого фахівця з виробництва і переробки продукції тваринництва, набуття здобувачем фахової передвищої освіти компетентностей, які сприятимуть його соціальній мобільності та конкурентоспроможності на ринку праці; досягнення визначених результатів навчання, достатніх для успішного виконання типових спеціалізованих задач і професійних обов’язків у сфері виробництва і переробки продукції тваринництва, пов’язаних з виконанням виробничих завдань; забезпечення неперервності підвищення якості освітнього процесу з урахуванням інтересів стейкхолдерів, тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці. Підготовка здобувачів фахової передвищої освіти до подальшого навчання за обраною спеціальністю.
Ким можна працювати?
- технік-технолог з виробництва та переробки продукції тваринництва;
- технолог із контролю якості продукції;
- технолог з переробки продукції тваринництва
- технік з племінної справи
- фахівець з бджільництва
- технік-лаборант
- фахівець із звірівництва
Де можна працювати?
- на сучасних комплексах з вирощування сільськогосподарських тварин;
- на підприємствах з переробки м’яса сільськогосподарських тварин;
- на сучасних комплексах з отримання високоякісного молока сільськогосподарських тварин;
- на молокопереробних підприємствах з переробки молока ;
- у лабораторіях з визначення якості та безпечності сировини тваринного походження, м’ясних і молочних продуктів;
- у проєктних організаціях з проектування міні-комплексів та сучасних високопродуктивних підприємств з виробництва і переробки продукції тваринництва;
- у організації міні-підприємств з виробництва крафтової молочної та м’ясної продукції.

Практичні навички
- Використовувати технології кормовиробництва, утримання, годівлі, розведення і відтворення тварин і птиці у професійній діяльності.
- Використовувати основи анатомічної будови тіла і фізіології сільськогосподарських тварин і птиці у технологічних процесах виробництва і переробки продукції тваринництва.
- Застосовувати основи систем обліку, планування і контролю затрат виробництва продукції тваринництва та визначати її економічну ефективність.
- Забезпечувати дотримання норм охорони праці, виробничої санітарії та біобезпеки, що поширюються на професійну діяльність.
- Проводити планування і організацію робіт у виробничому підрозділі з дотриманням трудової та технологічної дисципліни.
- Забезпечувати реалізацію заходів щодо захисту здоров’я сільськогосподарських тварин.
- Здійснювати контроль якості сировини та продукції тваринництва.
- Організовувати окремі технологічні процеси виготовлення продукції тваринництва з дотриманням вимог виробничої санітарії.
- Використовувати у професійній діяльності нормативно-правові документи з технології виробництва і переробки продукції тваринництва.
- Використовувати обладнання, засоби автоматизації та механізації під час виробництва і переробки продукції тваринництва.
- Забезпечувати вимоги до режимів і термінів зберігання, умов транспортування, підготовки до реалізації сировини і готової продукції тваринництва.
Освітньо-професійна програма 2022
Освітньо-професійна програма 2023
Освітньо-професійна програма 2024
Навчальний план 2022
Навчальний план 2023
Навчальний план 2024
- Відомості про педагогічних працівників, які забезпечують освітній процес за спеціальністю
- Відомості про педагогічних працівників, які працюють у здобувача ліцензії (ліцензіата) за основним місцем роботи, мають освітню та/або професійну кваліфікацію, яка відповідає спеціальності
Перелік освітніх компонент за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва 2025
Перелік освітніх компонент за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва 2024
Перелік освітніх компонент за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва 2023
Перелік освітніх компонент за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва 2022
Каталог вибіркових дисциплін з анотаціями 2022
Каталог вибіркових дисциплін з анотаціями 2023
Каталог вибіркових дисциплін з анотаціями 2024
Бази практики
Індивідуальні навчальні плани 2024
Індивідуальні навчальні плани 2023
Індивідуальні навчальні плани 2022
Програма кваліфікаційного іспиту