Тваринництво

ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА
        Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
ГАЛУЗЬ ЗНАНЬ
          H Сільське, лісове, рибне господарство та ветеринарна
медицина
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ
 H2 Тваринництво
КВАЛІФІКАЦІЯ
        фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва
ФОРМА НАВЧАННЯ
   денна, заочна
ТЕРМІН НАВЧАННЯ
        3 роки 10 місяців (на базі 9 кл.)
        2 роки 10 місяців (на базі 11 кл.)

ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА
        Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
ГАЛУЗЬ ЗНАНЬ
          H Сільське, лісове, рибне господарство та ветеринарна
медицина
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ
 H2 Тваринництво
КВАЛІФІКАЦІЯ
 фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва
ФОРМА НАВЧАННЯ
   денна, заочна
ТЕРМІН НАВЧАННЯ
        3 роки 10 місяців (на базі 9 кл.)
        2 роки 10 місяців (на базі 11 кл.)

    МЕТА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНОЇ ПРОГРАМИ:  Формування особистості висококваліфікованого фахівця з виробництва і переробки продукції тваринництва, набуття здобувачем фахової передвищої освіти компетентностей, які сприятимуть його соціальній мобільності та конкурентоспроможності на ринку праці; досягнення визначених результатів навчання, достатніх для успішного виконання типових спеціалізованих задач і професійних обов’язків у сфері виробництва і переробки продукції тваринництва, пов’язаних з виконанням виробничих завдань; забезпечення неперервності підвищення якості освітнього процесу з урахуванням інтересів стейкхолдерів, тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці. Підготовка здобувачів фахової передвищої освіти до подальшого навчання за обраною спеціальністю.

Ким можна працювати?

  • технік-технолог з виробництва та переробки продукції тваринництва;
  • технолог із контролю якості продукції;
  • технолог з переробки продукції тваринництва      
  • технік з племінної справи 
  • фахівець з бджільництва
  • технік-лаборант
  • фахівець із звірівництва

Де можна працювати?

  • на сучасних комплексах з вирощування сільськогосподарських тварин;
  • на підприємствах з переробки м’яса сільськогосподарських тварин;
  • на сучасних комплексах з отримання високоякісного молока сільськогосподарських тварин;
  • на молокопереробних підприємствах з переробки молока ;
  • у лабораторіях з визначення якості та безпечності сировини тваринного походження, м’ясних і молочних продуктів;
  • у проєктних організаціях з проектування міні-комплексів та сучасних високопродуктивних підприємств з виробництва і переробки продукції тваринництва;
  • у організації міні-підприємств з виробництва крафтової молочної та м’ясної продукції.

Практичні навички

  • Використовувати технології кормовиробництва, утримання, годівлі, розведення і відтворення тварин і птиці у професійній діяльності. 
  • Використовувати основи   анатомічної   будови   тіла   і   фізіології  сільськогосподарських   тварин і птиці   у   технологічних   процесах   виробництва   і  переробки продукції тваринництва.   
  • Застосовувати основи систем обліку, планування і контролю затрат виробництва продукції тваринництва та визначати її економічну ефективність.   
  • Забезпечувати дотримання норм охорони праці, виробничої санітарії та біобезпеки, що поширюються на професійну діяльність. 
  • Проводити планування і організацію робіт у виробничому підрозділі  з дотриманням трудової та технологічної дисципліни. 
  • Забезпечувати реалізацію    заходів    щодо    захисту    здоров’я  сільськогосподарських тварин.   
  • Здійснювати контроль якості сировини та продукції тваринництва.
  • Організовувати окремі технологічні процеси виготовлення продукції тваринництва з дотриманням вимог виробничої санітарії. 
  • Використовувати у  професійній  діяльності  нормативно-правові  документи з технології виробництва і переробки продукції тваринництва. 
  • Використовувати обладнання, засоби автоматизації та механізації під час виробництва і переробки продукції тваринництва. 
  • Забезпечувати вимоги  до  режимів  і  термінів  зберігання,  умов  транспортування,   підготовки   до   реалізації   сировини   і   готової   продукції  тваринництва. 
Освітньо-професійна програма

Освітньо-професійна програма 2022
Освітньо-професійна програма 2023
Освітньо-професійна програма 2024

Навчальний план

Навчальний план 2022
Навчальний план 2023
Навчальний план 2024

Кадровий склад
  • Відомості про педагогічних працівників, які забезпечують освітній процес за спеціальністю
  • Відомості про педагогічних працівників, які працюють у здобувача ліцензії (ліцензіата) за основним місцем роботи, мають освітню та/або професійну кваліфікацію, яка відповідає спеціальності
Матеріально-технічне забезпечення
Інформаційне забезпечення
Перелік освітніх компонент

Перелік освітніх компонент за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва 2025
Перелік освітніх компонент за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва 2024
Перелік освітніх компонент за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва 2023
Перелік освітніх компонент за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва 2022

Вибіркові дисципліни

Каталог вибіркових дисциплін з анотаціями 2022
Каталог вибіркових дисциплін з анотаціями 2023
Каталог вибіркових дисциплін з анотаціями 2024

Бази практики

Бази практики

Індивідуальні навчальні плани

Індивідуальні навчальні плани 2024
Індивідуальні навчальні плани 2023
Індивідуальні навчальні плани 2022

Кваліфікаційний іспит

Програма кваліфікаційного іспиту