Навчальна екскурсія на сироварню

   16 жовтня 2025 року здобувачі освіти відділення ветеринарної медицини спеціальності “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та викладачі відділення відвідали Браталівську сироварню. Власник підприємства власник Сергій Васильович Іванкевич доступно розповів про  головні задачі підприємства, провів екскурсію по виробничому цеху, розповів про особливості управління сімейним підприємством та збутом крафтових сирів в наш час. Студенти з цікавістю розповідали, як із звичайного молока виготовляють різні види сиру — від м’яких до твердих. Працівники розповіли про етапи виробництва: пастеризацію, заквашування, формування, пресування та дозрівання сиру.
   Особливо сподобалося майбутнім технологам спостерігати за роботою майстрів у реальному часі, відчути аромат свіжого сиру й навіть спробувати продукцію власного виробництва, а також  дізнатися про секрети якості молока, про те, які умови потрібні для дозрівання сиру, і як різні добавки (трави, спеції, горіхи) впливають на смак.
   Екскурсія залишила приємні враження, бо поєднувала навчання, дегустацію та можливість побачити справжнє ремесло зсередини.
   Щира подяка і побажання усього найкращого господарям сироварні.  Успіхів, натхнення та процвітання під мирним українським небом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *