Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

Україна вшановує пам’ять жертв голодоморів. Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі роки. У смутку і скорботі доземно схиляємо голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Цього дня ми вшановуємо пам’ять усіх людей, які загинули під час трьох голодоморів у ХХ столітті. Дата встановлена з метою вшанування пам’яті мільйонів загиблих українців, які стали жертвами геноциду радянською владою.

Це офіційне свято присвячене пам’яті жертв усіх трьох голодоморів, які були у 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 роках. Особливо трагічним був Голодомор 1932-33 років, який забрав від 4,5 до 10 мільйонів життів, залежно від різних оцінок.

В бібліотеці Новочорторийського технолого-економічного фахового коледжу до Дня пам’яті жертв Голодоморів проводяться заходи, де кожен може ознайомитися з літературою про Голодомор, документами, свідченнями очевидців, долучитися до інформаційних бесід, які проводять працівники бібліотеки та викладачі коледжу.

Сьогодні о 16:00 відбудеться Загальнонаціональна хвилина мовчання та всеукраїнська акція “Запали свічку”. Зупиніться на мить, щоб вшанувати пам’ять загиблих унаслідок голодоморів.

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!