Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

У 2023/2024 навчальному році XIV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбувається, адже має на меті дати можливість молодому поколінню вкотре звернутися до поетичного спадку Великого Кобзаря, продемонструвати високий рівень своєї творчості.

Конкурс, який відбувається у 640 день війни та в день 90-ї річниці пам`яті Голодомору в Україні засвідчив, що творчість Тараса Шевченка і в ХХІ столітті спонукає молодь замислитися над сенсом життя, усвідомити, що Великий Кобзар для багатьох поколінь українців був і залишається символом високих духовних можливостей і нового етичного мислення.

Обласний етап серед студентів закладів фахової передвищої освіти Житомирської області був запланований на 25 листопада 2023 року в дистанційному форматі. Для участі в обласному етапі Конкурсу запрошувався один студент будь-якого курсу, переможець 1-го етапу змагання, проведеного в навчальному закладі.

Серед студентів Новочорторийського ТЕФК перемогу отримала Міщук Віка, талановита студентка групи Б-21, яка відповідно долучилася 25 листопада о 9.50 до другого (обласного) етапу змагання. Віка та 17 студентів інших навчальних закладів фахової передвищої освіти Житомирської області протягом трьох годин працювали над завданнями, які підготували комунальний заклад «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради та організаційний комітет викладачів-мовознавців.

Вітаємо всіх учасників конкурсу – вони всі переможці! Адже це ті, хто впродовж багатьох років відкриває для себе творчість Тараса Шевченка як скарбницю мудрості й джерело духу!

Ірена МОТЛІЧ, викладач української літератури