Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Знання рідної мови – обов’язок кожного українця.

У 2023/2024 навчальному році комунальний заклад «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради на своїй базі проводив другий етап XХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика для студентів закладів фахової передвищої освіти  Житомирської області,  конкурсу, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення соціального престижу. Цей щорічний конкурс спонукає молодь замислитися над сенсом життя, усвідомити, що українське слово для багатьох поколінь українців  було і залишається символом високих духовних можливостей і нового етичного мислення.

Обласний етап серед студентів закладів фахової передвищої освіти Житомирської області був запланований в дистанційному форматі. Для участі в Конкурсі запрошувався один студент будь-якого курсу, переможець 1-го етапу змагання, проведеного в навчальному закладі.

Серед студентів Новочорторийського ТЕФК перемогу отримала Сокальська Софія, студентка групи Ф-11, яка долучилася до другого (обласного) етапу змагання. Софія та 11 студентів інших навчальних закладів фахової передвищої освіти Житомирської області протягом трьох годин працювали над завданнями, які підготували  комунальний заклад «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради та організаційний комітет викладачів-мовознавців.

Висловлюємо щиру подяку всім учасникам мовознавчих змагань, які в таких екстремальних умовах не розгубилися!